logistica@chembau.ro
Acest website foloseste cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. Politica Cookies Sunteti de acord?

Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

 

1. Prevederi generale

Site-ul www.chembau.ro este proprietatea S.C. CHEMBAU CHEMIKALIEN SRL (denumita in continuare “chembau”) si utilizarea acestuia implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Termenii si conditiile stabilesc conditiile si specifica drepturile si obligatiile vanzatorului (distribuitor) si ale utilizatorului precum si ale clientului (consumatorul, cumparatorul). Vanzator si operator al operatiunilor online este S.C. CHEMBAU CHEMIKALIEN SRL organizata in baza legii romane, cu sediul in ...................., Romania, cod de identificare fiscala ..............., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. .....................
Pentru informatii de contact va rugam consultati sectiunea contact de pe site.
Orice raport stabilit prin achizitionarea de produse sau servicii prin intermediul site-ului www.chembau.ro este reglementat si interpretat in concordanta cu legile Romaniei, iar utilizatorul si clientul admit sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor competente din Romania. Orice produs si serviciu oferite prin acest site, se adreseaza persoanelor fizice care le achizitioneaza in folos propriu fara scop de revanzare. Chembau nu are nici o obligatie sau raspundere rezultata ca urmare a revanzarilor succesive de produse si/sau servicii realizate de achizitori prin intermediul site-ului www.chembau.ro, care nu au acordul Chembau in acest scop.
Relatia dintre parti este guvernata de Legea Romana cu privire la protectia consumatorului (O.G. nr. 21/1992), legea comertului electronic (Legea nr. 365/2002) si ordonanta privind protectia consumatorilor la încheierea si executarea contractelor la distanta (O.G. nr. 130/2000).

 

2. Definitii

Site/domeniu - o zona dintr-un sistem informatic, detinuta de vanzator în scopul prelucrarii, stocarii ori transferului de date, ce contine toate informatiile care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric.
Contract la distanta - contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant si un client, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza în mod exclusiv, înainte si la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta.
Finalizarea contractului - Comanda facuta de client este un act cu efecte juridice, cu conditia confirmarii si acceptarii comenzii de catre vanzator. Din momentul acceptarii comenzii de catre vanzator intre parti este incheiat un contract cu efecte juridice si cu drepturi si obligatii in sarcina ambelor parti, asa cum sunt definite ele in contract sau in termenii si conditiile acestui site, care sunt parte integrala din acest contract.
Vanzator (distribuitor) / Comerciant - o persoana juridica ce, în executarea contractelor care intra sub incidenta termenilor si conditiilor contractuale, actioneaza în cadrul activitatii sale comerciale si care, direct sau prin intermediul altor persoane fizice sau juridice, livreaza bunuri si/sau servicii catre client.
Client (Consumator, Cumparator) - o persoana fizica ce are sau obtine acces la continutul site-ului si serviciului, prin mijloace de comunicare electronice sau in baza unui acord de utilizare intre Chembau si acesta si care, în executarea contractelor care intra sub incidenta termenilor si conditiilor contractuale, actioneaza în scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale. 
Utilizator – persoana fizica sau juridica ce are sau obtine acces la continutul site-ului, prin mijloace de comunicare electronice sau in baza unui acord de utilizare intre Chembau si acesta. 
Serviciu – serviciu de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale site-ului, in sensul acordarii posibilitatii clientului sa contracteze produse folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic) utilizate pentru prelucrarea, stocarea sau transmiterea informatiei.
Document – prezentele Termeni si Conditii
Termeni si conditii - intelegerea contractuala dintre vanzator si client in conformitate cu termenii si conditiile aratate in aceasta sectiune. Clientul accepta termenii in care este incheiat contractul la momentul transmiterii comenzii, comanda ce genereaza efecte juridice de la momentul finalizarii contractului de achizitie. Clientul se obliga sa ia cunostinta de prezentele conditii, conditii pe care se considera ca le-a acceptat din momentul transmiterii comenzii catre vanzator. Renuntarea la contract se poate face in conformitate cu prevederile legale pentru contractele la distanta.

3.  Operatorul site-ului

Operatorul site-ului www.chembau.ro este S.C. CHEMBAU CHEMIKALIEN SRL organizata in baza legii romane, cu sediul in ...................., Romania, cod de identificare fiscala ..............., inregistrata la Registrul Comertului sub nr. .....................

4. Utilizarea site-ului/ Politica generala

Acest Document stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului /continutului /serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre Chembau si acesta.
Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea site-ului public www.chembau.ro.
Site-ul/continutul/serviciul permite vizualizarea si descarcarea materialelor de pe www.chembau.ro exclusiv pentru scopuri personale, necomerciale, doar in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale termenilor si conditiilor si implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termene si conditii, in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate. Este permisa reproducerea partiala a materialelor cu mentionarea sursei, iar în cazul preluarii semnificative este necesar sa ne contactati la suport@chembau.ro pentru un acord scris. Informatiile înscrise pe site au caracter informativ si trebuie tratate ca atare. Orice utilizare a acestora în afara termenilor si conditiilor de fata, fara acordul scris al Chembau.ro este interzisa, fiind considerata furt de proprietate intelectuala, si implica raspunerea în fata legilor care le protejeaza. 
In cazul in care Chembau confera clientului/utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea Chembau pentru respectivul utilizator, client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. 
Nici un continut transmis catre utilizator sau client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Chembau si/sau al angajatului Chembau care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut. 
Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, utilizatorul sau clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, Chembau sau oricarui tert cu care Chembau are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
In cazul in care utilizatorul sau clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru termeni si conditii, acesta poate sa contacteze Chembau, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la Chembau destinate acestui scop si astfel:
1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de Chembau prin intermediul site-ului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea Chembau de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea Chembau.
2. Chembau va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
Clientul / utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta termenii si conditiile, sub forma in care acestea vor fi disponibile in acel moment.
Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea termenilor si conditiilor pe perioada derularii unui contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de Chembau.
In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor contractelor neonorate fata de Chembau si isi revoca acordul exprimat in favoarea termenilor si conditiilor pe perioada derularii unei comenzi, Chembau va anula comanda acestuia fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

 

Contul de utilizator


În calitatea de utilizator al www.chembau.ro, aveti posibilitatea de a va crea un cont. 
Odata cu înregistrarea dumneavoastra pe site-ul nostru, aveti obligatia de a furniza informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra. În caz contrar, accesul dumneavoastra la acest site poate fi blocat, pe perioada determinata sau nedeterminata. Nu sunteti obligat sa ne furnizati aceste date, insa refuzul dumneavoastra implica imposibilitatea efectuarii comenzii.
Va rugam sa aveti in vedere faptul ca dumneavoastra sunteti singurul raspunzator pentru mentinerea confidentialitatii si a securitatii contului dumneavoastra. De asemenea, sunteti singurul raspunzator pentru toate activitatile care se desfasoara prin intermediul sau în legatura cu contul dumneavoastra si acceptati sa notificati imediat Chembau cu privire la orice utilizare neautorizata a contului dumneavoastra sau orice alta încalcare a securitatii. Chembau nu va raspunde pentru daunele ce rezulta din utilizarea neautorizata a contului dumneavoastra.

 

Frauda


Tentativele de acces neautorizat la site incluzand dar nelimitandu-se la orice încercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.chembau.ro sau de a afecta performantele serverului pe care acesta ruleaza vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului www.chembau.ro si vor fi raportate autoritatilor competente, punand în miscare cercetarea penala împotriva aceluia sau acelora care a(u) încercat acest fapt.

 

Comunicare


Vor fi excluse din site sau ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 
Contact


Chembau publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre client sau utilizator. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, utilizatorul sau clientul permite Chembau sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.
Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea Chembau de a contacta utilizatorul sau clientul.

 

5. Informatii despre produs

Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.chembau.ro sunt produse second hand și în momentul livrării sunt insoțite de factura fiscală, conform legislației în vigoare.

Chembau.ro poate publica pe site informații despre Bunuri și/sau Servicii și/sau promoții practicate de către acestă sau de către oricare alt terț cu care are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

Produsele sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului contract și în limita stocului disponibil.

 

Din acest motiv Chembau.ro își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care respectivul produs nu se mai regăsește în stocul magazinului, produsele ramase se demonstrează a fi neconforme pentru livrare sau din motive independente de Chembau.ro.

 

Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

 

Preturile afișate pe site sunt exprimate în RON și conțin TVA (20% din valoarea produsului).

 

Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel afișat pe site în momentul plasării comenzii.

 

În condițiile prevăzute de lege, prețul Bunurilor electronice afișat pe site, include Taxa de timbru verde. În cazul în care Clientul/Cumpărătorul solicită detalii cu privire la suma exactă adăugată la prețul Bunului, acesta va contacta Departamentul de Relații cu Clienții Chembau.ro.

 

Cumpărătorul va fi obligat să achite și toate costurile suplimentare de transport, de livrare, taxele poştale sau de orice altă natură, suportate de profesionist pentru a vă pune în posesia produselor comandate, costuri care se adaugă la prețul produselor comandate.

 

Costul de utilizare a mijloacelor de comunicare la distanţă în vederea încheierii contractului vă aparține în totalitate.

 

De asemenea, în cazul plaților online Vânzătorul nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumpărător, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON.

 

Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Cumpărătorul.

 

Ne rezervăm dreptul de a schimba prețul produselor prezentate pe site fără o notificare prealabilă.

 

Ne asumăm răspunderea că valoarea comenzii plasate de dvs. nu se va modifica după confirmarea acesteia prin email la adresa specificată de dvs. la înregistrare.

 

Chembau.ro nu oferă nicio garanție, în afară de cele prevăzute de legislația aplicabilă, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la, funcționarea acestui site, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, produsele de pe site, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop.

 

Cumpărătorul este de acord în mod expres că folosirea acestui site și cumpărarea produselor se face pe propriul risc, singura derogare reprezentând obligația Chembau.ro de a acorda utilizatorilor dreptul de denunțare unilaterală a contractului conform legislației în vigoare, drept detaliat în cuprinsul acestui document.

 

Nu suntem responsabili pentru posibilele diferențe de culoare între cea afișată pe monitorul dvs. și cea a produsului sau decalajele în ceea ce privește măsura/dimensiunea produselor, datorită particularităților acestora.

 

6. Garantia legala de conformitate a produselor

Toate produsele comercializate de către site-ul nostru, beneficiază de condiții de garanție legală de conformitate conform legislației în vigoare (legea nr.449/2003) și politicilor comerciale ale producătorilor.

 

Termenul de garanție legală de conformitate (inclusiv pentru vicii ascunse) este de 2 ani și se calculează de la data livrării produsului.

 

Prezumția lipsei de conformitate nu poate fi invocată atunci când:

- este incompatibilă cu natura produsului - această situație intervine, în general, în cazul produselor a căror durata medie de utilizare este mai mică de 6 luni,

- este incompatibilă cu natura lipsei de conformitate - lipsa de conformitate este provocată de utilizarea incorectă a produsului de către consumator sau de uzura normală a produsului (ex: încălțăminte, haine).

 

Produsele comercializate de Chembau.ro sunt produse second hand și provin din surse autorizate de fiecare furnizor în parte.

 

Garanția voluntară convențională se poate acorda doar dacă producătorul oferă o astfel de garanție comercială.

 

În nici într-un caz, drepturile consumatorului nu sunt afectate de existenta sau inexistenta unei garanții convenționale comerciale.

 

Dacă sunteți persoană fizică, vă reamintim drepturile dvs. ca și consumator prevăzute în Legea nr. 449/2003, în special art. 9-14, și anume:

 

Art. 9 - Vânzătorul este răspunzător faţă de consumator pentru orice lipsă a conformităţii existentă la momentul când au fost livrate produsele.

 

Art. 10 - În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire, conform art. 11, sau să beneficieze de reducerea corespunzătoare a preţului ori de rezoluţiunea contractului privând acest produs, în condiţiile art. 13 şi 14.

 

Art. 11 - (1) În cazul lipsei conformităţii, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepţia situației în care măsura este imposibilă sau disproporţionată.

 

(2) O măsură reparatorie va fi considerată ca disproporţionată, dacă ea impune vânzătorului costuri care sunt nerezonabile în comparaţie cu cealaltă măsură reparatorie, luându-se în considerare:

a. valoarea pe care ar fi avut-o produsele dacă nu ar fi existat lipsa de conformitate;

b. importanţa lipsei de conformitate;

c. dacă cealaltă măsură reparatorie ar putea fi realizată fără un inconvenient semnificativ pentru consumator.

 

(3) O măsură reparatorie va fi considerată ca imposibilă dacă vânzătorul nu poate asigura produse identice pentru înlocuire sau piese de schimb pentru reparare, inclusiv ca urmare a lipsei utilajelor sau a tehnologiei aferente.

 

(4) Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, şi fără niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acestă a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a adus la cunoștință vânzătorului lipsa de conformitate a produsului.

 

(5) În cazul reparării produsului, în acesta vor fi montate numai piese noi.

 

Art. 12 - Noţiunea fără plată, prevăzută la art. 10 şi 11, se referă la toate costurile necesare aducerii produselor la conformitate, inclusiv costurile poştale, de transport, manipulare, diagnosticare, expertizare, demontare, montare, manoperă, materiale utilizate şi ambalare.

 

Art. 13 - Consumatorul poate solicită o reducere corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri:

a.  dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului;

b. dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă;

c. dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie, conform art. 11 alin. (4), fără inconveniente semnificative pentru consumator.

 

Art. 14 - Consumatorul nu este îndreptățit să solicite rezoluţiunea contractului, dacă lipsa conformităţii este minoră.”

 

Poate consumatorul să opteze pentru aplicarea garanției legale de conformitate atunci când produsul beneficiază de garanție comercială?

 

Având în vedere art. 25 din Legea nr. 499/2003, conform căruia drepturile consumatorilor prevăzute de lege sunt exercitate fără a aduce atingere altor drepturi pe care consumatorul le poate invoca conform celorlalte prevederi legale care reglementează răspunderea contractuală sau necontractuală, vă informăm că beneficiați de un drept de opțiune în privința temeiului juridic pe care vă puteți baza în situația în care, ulterior achiziției, vă confruntați cu o problema legată de produsele achiziționate.

 

7. Validitatea ofertei si pretul produselor

Ofertele si produsele Chembau sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor termenilor si conditiilor si sunt disponibile în limita stocului. Din acest motiv Enicat isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a Chembau. Chembau va anunta clientul de indisponibilitatea unui produs comandat, clientul avand posibilitatea de a accepta sau de a refuza comanda partiala.

 

Pozele produselor sunt cu titlu de prezentare. 


Preturile produselor prezentate includ TVA si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Se considera valabil pretul sau oferta din momentul plasarii comenzii, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor. Preturile produselor pot fi modificate fara nicio comunicare prealabila.

In magazinul online, acordam diferite tipuri de reduceri. Orice cod de reducere poate fi utilizat o singura data, cu exceptia cazului in care este prevazut in mod explicit altfel. In cazul folosirii multiple in mod abuziv, vanzatorul are dreptul de a refuza folosirea codului de reducere. Promotiile si reducerile nu se pot cumula cu alte promotii si reduceri existente în magazinele de prezentare Chembau.

 

8. Comanda online

Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe site, prin adăugarea Bunurilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda angajându-se la plată prin una din modalitățile indicate expres. Odată adăugat în coșul de cumpărături, un Bun este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei Comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului.

 

Prin finalizarea ComenziiCumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

 

Dacă vanzatorul confirma comanda integral, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii.

 

Acceptarea Comenzii de către Chembau se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică (via e-mail) din partea Chembau către Cumpărător, conform căreia Comanda a fost verificată, și urmează să intre în procesul de livrare, fără a necesita o confirmare de primire din partea Cumpărătorului.

 

Chembau nu consideră în niciun moment o comanda neconfirmată, adică pentru care nu a fost trimis email de confirmare, ca având valoarea unui Contract.

 

Chembau isi rezerva dreptul de a nu valida o comanda in cazul in care cumparatorul a optat pentru plata online cu cardul si aceasta plata nu a fost efectuata. De asemenea, livrarea bunurile a caror contravaloare nu este achitata catre agentul de transport in cazul platii prin ramburs, nu va fi finalizata.

 

Prezentul Contract întra în vigoare la confirmarea finală a Comenzii de către Chembau.

 

Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.
Comanda se face prin sistemul nostru de comenzi, prin completarea formularului de comanda. Va rugam sa verificati datele introduse, nu se mai fac modificari pe comanda odata lansata.
Prin finalizarea comenzii clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
In cazul in care un client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre client inainte de momentul modificarii.
Chembau poate denunta automat comanda efectuata de catre client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
a. Nu exista produsele pe stoc;
b. Plata nu este finalizata;
c. Datele furnizate de catre client, pe site, sunt incomplete sau incorecte 
d. Activitatea clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea Chembau si/sau partenerilor acestuia.
e. Exista una sau mai multe comenzi confirmate si neridicate.
Dupa trimiterea comenzii veti primi pe mail un e-mail de confirmare comanda. Acest e-mail confirma faptul ca aceasta comanda a fost preluata de sistem si va fi procesata. 
Plasarea unei comenzi online implica acceptarea termenilor si conditiilor de utilizare, a preturilor produselor si a costurilor de transport. Plasarea unei comenzi pe acest site, cu acceptarea termenilor si conditiilor de livrare si plata de aici, se considera CONTRACT LA DISTANTA intre consumator si Chembau. Contractul la distanta intra in vigoare de la momentul primirii de catre consumator a mesajului de confirmare a comenzii, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. nr. 130/2000 art. 2. Contractul la distanta este denumit in cuprinsul acestui document Contract si acestuia i se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentele Termeni si Conditii.
Comenzile plasate de luni pana vineri vor fi prelucrate in 24 de ore lucratoare de la primirea acestora iar comenzile plasate in zilele de sâmbata si duminica vor fi prelucrate în prima zi lucratoare. In situatia in care aceste date se modifica, noile termene vor fi anuntate atat pe site cat si in comunicarea electronica.
În cazul in care coletele prezinta urme de deteriorare (pachet rupt, desfacut etc.) va recomandam sa refuzati ridicarea coletului si sa ne comunicati acest lucru la adresa de email suport@chembau.ro
Dupa deschiderea coletului, în cazul în care acesta contine produse deteriorate, sau nu corespund cu produsele facturate, va rugam sa ne contactati în 24 de ore de la primirea coletului, la adresa de email suport@chembau.ro pentru a inlocui produsele sau pentru a va returna contravaloarea acestora.
Chembau nu este responsabil pentru defectele produselor survenite in urma manevrarii sau transportului de catre curier. 

 

 

9. Livrarea si transportul produselor

Livrarea se efectueaza prin curierat rapid cu unul din partenerii noștri doar pe teritoriul Romaniei.

Ne rezervăm dreptul de a întârzia/refuza o livrare în cazul în care ați optat pentru plata on-line însă suma virată nu este evidențiata în conturile noastre până la termenul limita stabilit pentru vânzare.

Pentru livrarea prin curier rapid, tariful este de 20 Ron, TVA inclus. Livrarea se face numai pe teritoriul României, între orele 9:00-17:00, de luni până vineri, în maxim 15 zile lucrătoare de la plasarea și confirmarea cu succes a comenzii, la adresa specificată. Pentru situațiile în care transportatorul majoreze tariful de livrare, ne rezervăm dreptul, la rândul nostru, să modificăm acest preț, fără o notificare prealabilă. Majorarea de preț întra în vigoare și se aplică tuturor livrărilor expediate după anunțarea majorării, cu excepţia celor aflate în procesul de livrare.

In cazul in care livrarea produselor nu se efectueaza în termenul stabilit, aveți dreptul la rezoluţiunea contractului. În acest caz, vă vom rambursa fără întârzieri nejustificate toate sumele plătite în temeiul contractului în decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care ne-ați comunicat decizia de terminare a contractului pentru motivul de mai sus, cu condiția ca decizia dvs. să ne parvină înainte de livrarea efectivă a produselor comandate.

Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat dvs. în momentul în care dvs. sau o parte terţă desemnată de dvs., alta decât transportatorul, întră în posesia fizică a produselor comandate.

Nu acceptăm onorarea comenzilor prin transportatori indicați de dvs. Prin acest contract, doar Chembau.ro poate avea opțiunea alegerii transportatorului.

În cazul în care clientul solicită în scris sau telefonic, ulterior lansării comenzii, modificări asupra comenzii, termenul de livrare va fi de 15 zile lucrătoare de la momentul ultimei intervenții pe comanda inițială.

Ne rezervăm dreptul de a nu mai onora și expedia comenzi persoanelor care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale, pecuniare sau de altă natura fată de Chembau.ro.

 De asemenea, ne rezervăm dreptul de a anula comenzile asupra cărora se solicită mai mult de 2 modificări din momentul plasării și a celor cu date de contact incomplete/incorecte în lipsă unui răspuns din partea Cumpărătorului.

După doua încercări de livrare nereușite, efectuate de către firmele de curierat partenere, comanda dvs. va fi considerată anulată, iar acest contract reziliat.

 

Ne rezervăm dreptul de a nu mai expedia comenzi persoanelor pe contul cărora se înregistrează cel mult doua comenzi a căror livrare nu a putut fi efectuată cu succes în decurs de o lună.

 

 

 

10. Dreptul de retragere

Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice.

Pentru cumpărăturile online cu livrare prin curier:

 

Vă informam că beneficiați de o perioadă de 14 zile calendaristice de la primirea coletului pentru a ne informa cu privire la retragerea din contract și pentru a returna Bunurile, fără a fi nevoit să vă justificați decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art. 13 alin. (3) şi la art. 14 din OUG nr.34/2014, adică să achitați:

 

-          costurile suplimentare în cazul în care ați ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Vânzător;

-          costurile directe legate de returnarea produselor;

-          sunteți responsabil și în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

 

11. Returul produselor si dreptul de denuntare unilaterala a contractului

Produsul trebuie returnat în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, documentația complete, cu etichetele intacte).

 

NU vor fi acceptate la retur (enumerarea nu este limitativă):

 

-          Produsele care nu mai au ambalajul original al producătorului în care a fost livrat;

-          Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului ori eticheta de retur sunt deteriorate sau lipsesc;

-          Alimentele achiziționate;

-          Produsele purtate, spălate sau care miros a parfum;

-          Produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator (de ex: produse cosmetice);

-          Produse de îngrijire personală: Cosmetice, Parfumuri, Produse pentru igiena intima și igiena dentara;

-          Produse din categoria Jucării (de ex: lego, fluiere, trompete), Copii & Bebe (de ex: scutece absorbante de unică folosintă), petshop (de ex: coșuri, jucării, accesorii);

-          Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

-          Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

-          Înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;

-          Ziare, periodice şi reviste;

-          Imprimante sau multifuncționale ale căror consumabile au fost desigilate;

-          Echipamente cu licențe OEM activate (licențe preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop);

-          Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;

-          Echipamentele protejate de parole introduse de utilizator sau cele care au configurate conturi personalizate ale utilizatorilor ce împiedică aducerea dispozitivului la starea inițială din punct de vedere software;

-          Aparatele de aer condiționat care au fost montate, aparatele de bucătărie care au fost folosite, mașinile de călcat care prezintă urme de utilizare (zgârieturi pe talpă, urme de calcar, etc.), aspiratoare care au fost folosite, aparatele de bricolaj care au fost utilizate.

 

NOTǍ: Dacă se constată că nu sunt îndeplinite condițiile menționate mai sus, contravaloarea produselor returnate nu va fi achitată, iar coletul va fi retrimis către Cumpărător acesta urmând să suporte și costurile de retrimitere.

 

În cazul în care produsul returnat prezintă ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, purtare, spălare sau care miros a parfum, utilizare, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii ori documentație lipsă, ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

 

Pentru a se evită neînțelegerile, coletul va fi fotografiat și se va întocmi împreună cu reprezentantul firmei de curierat un proces verbal în care se va specifica starea coletului.

 

De asemenea, ne rezervăm dreptul de a refuza acceptarea returului în situația unor abateri repetate săvârșite de client (de ex: produse ce nu aparțin Chembau.ro, produse cu termen de returnare depăşit, produse purtate), inclusiv pentru refuzuri constant și repetate de preluare a comenzilor lansate de pe un cont de client etc. fără o notificare prealabilă.

 

Din motive operaționale, nu se pot schimba produse sau masuri. Pentru a primi un alt produs sau o altă măsura pentru un anumit articol, trebuie să se plaseze o nouă comandă.

 

Pentru cumpărăturile online cu livrare prin curier:

 

Cumpărătorul este obligat să notifice Chembau.ro  intenția de a returna conform termenului stipulate în sectiunea intitulata DREPTUL DE RETRAGERE, alegând una dintre următoarele variante:

  

a) prin completarea formularului de retragere existent pe site in sectiunea Returnari.

 

b) printr-o declaraţie neechivocă în care să vă exprimați decizia de retragere din contract și pe care să ne-o trimiteți scris via e-mail pe suport@chembau.ro.

 

Pentru orice comanda returnata:   Cumpărătorul TREBUIE să returneze produsele, ambalate corespunzător,prin intermediul firmei de curierat, agreata de Vanzator.

 

Formularele completate după expirarea termenului de 14 zile calendaristice nu vor fi luate în considerare.

 

Toate cheltuielile de transport aferente returului unuia sau mai multor produse vor fi suportate de Cumpărător.

 

De asemenea, in cazul în care Cumpărătorul optează să returneze produsele prin intermediul altor servicii de curierat decât cele agreate (alte firme de curierat sau Posta Română) va suporta cheltuielile aferente transportului.

 

Nu acceptăm colete retur cu plata la destinatar în cazul retururilor efectuate cu compania de transport agreata de Vânzător si nici cu alte companii de transport decât cele agreate de Vânzător.

 

Toate coletele conținând produse returnate se vor trimite către: „Chembau.ro".

 

Contravaloarea produselor deteriorate în timpul transportului ca urmare a ambalării necorespunzătoare în cazul unei returnări de produs sunt suportate de către dvs.

 

În cazul exercitării dreptului de retragere, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care ne-ați informat și înapoiat Bunurile vă vom rambursa toate sumele pe care le-am primit drept plată din partea dvs., fără întârziere nejustificată astfel:

 

a.      Transfer bancar în termen maxim de 30 zile lucrătoare de la momentul confirmării recepției și verificării integrității coletului returnat. În cazul în care Cumpărătorul optează pentru Transfer bancar, este obligat să menționează numărul contului IBAN și numele titularului de cont;

 

 

Dreptul de denuntare unilaterala a contractului

“Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor" conform O.G. nr. 130/2000.
Clientul este obligat sa notifice Chembau, intentia sa de a returna produsele achizitionate prin de comunicare scrisa la adresa de e-mail: comezi@chembau.ro in termen de maximum 10 zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor.
In cazul returnarii produselor, acestea trebuie returnate în aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate documentele care l-au insotit). Prin deschiderea ambalajelor individuale în care au fost livrate produsele comandate înseamna ca sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare si ca produsele sunt cele comandate si corespund cerintelor dvs.

Înapoiem contravaloarea produsului în cel mult 30 de zile de la data denuntarii în scris a contractului. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client 

 

Garantia produselor


Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

 

12. Modalitatea de plata

Pentru cumparaturile online cu livrare prin curier, plata se poate efectua:

-  prin ramburs, la livrare

- online cu cardul (Visa sau Mastercard)

Autorizarea platii se face printr-un procesator extern si Chembau nu este responsabil de utilizarea unor carti de credit/debit care nu sunt valide sau de utilizarea incorecta a cartilor de credit/debit. In cazul in care plata online nu a fost confirmata va rugam sa va adresati bancii emitente a cartii de credit/debit.

 

13. Politica de confidentialitate

Chembau se angajeaza sa va protejeze datele personale si astfel sa nu transmita catre terte parti neautorizate datele personale ale utilizatorilor site-ului si sa le foloseasca doar în scopul stabilirii contactului cu clientii sai si informarii acestora.
De asemenea, www.chembau.ro nu încurajeaza SPAM-ul.

Prelucrarea datelor cu caracter personal si confidentialitatea acestora
Datele colectate sunt folosite în urmatoarele scopuri:
1. Expedierea si facturarea comenzilor dvs.
2. Rezolvarea anularilor sau plângerilor referitoare la comanda, serviciile sau produsele achizitionate.
3. Pentru a asigura accesul în sectiuni cu acces limitat ale site-ului.
4. Trimiterea de notificari si newsletters, cu aprobarea dumneavoastra.

Dezvaluirea informatiilor personale catre terti se va realiza doar daca acest fapt este solicitat de corpurile legislative sau în cazurile de buna credinta: pentru conformarea la prevederile legislative, pentru expedierea comenzilor, pentru efectuarea gestiunii economico-financiare si administrative, pentru autentificarea tranzactiilor de e-commerce si efectuarea platilor, pentru protejarea si apararea drepturilor de proprietate ale companiei si ale site-ului www.chembau.ro
Utilizarea datelor statistice si a datelor anonime
1. Realizarea de analize/rapoarte;
2. Realizarea de informari;
3. Publicarea, promovarea, ofertarea produselor/serviciilor oferite de www.chembau.ro

Colectam informatii si le prelucram în date statistice despre ce pagini accesati în interiorul site-urilor (inclusiv IP), putem folosi în cadrul site-urilor cookies, stocând temporar date cu caracter personal pentru îmbunatatirea securitatii accesului si a uzabilitatii si pentru furnizarea unui serviciu mai bun.

Securitatea datelor colectate
Serverele-gazda sunt gestionate intern de catre Departamentul IT. Infrastructura hardware si software este analizata în permanenta si upgradata noilor tehnologii de securitate. Compania nu este raspunzatoare de pierderea sau accesul neautorizat la datele cu caracter personal datorate mediilor nesecurizate de comuncatie (email) sau datorate ISP-urilor.

 

În cazul platii online


Secure Socket Layer (SSL)


Magazinul www.chembau.ro foloseste criptare SSL pe toate paginile web unde se realizeaza platile. Pentru a putea face cumparaturi prin aceste servicii, trebuie sa utilizati un browser care permite SSL, precum Firefox, Safari, Google Chrome, Opera, Internet Explorer sau altele compatibile, astfel, vom putea proteja confidentialitatea datelor dumneavoastra personale.


Procesul de autentificare nu necesita instalarea vreunei aplicatii speciale pe computerul dumneavoastra si nici nu îngreuneaza navigarea pe internet.

Carduri agreate
Pentru potejarea informatiilor de comanda online, cardurile activate la sistemele antifrauda detinute sunt toate cele agreate de sistemul de plata Paypal.
În cazul optarii pentru plata online, procesarea datelor de card se face pe serverele Paypal, prin procesatorul de plati Paypal, iar www.chembau.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

Dispozitii legislative
Registrul de Evidenta a Prelucrarii de date cu caracter personal
Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private în sectorul comunicatiilor electronice.
Refuzul dvs. în privinta furnizarii informatiilor de contact solicitate în formularul de comanda determina neonorarea comenzii.
Legea nr. 677/2001 privind drepturile dumneavoastra:
 
•    dreptul de a fi informati în legatura cu prelucrarea datelor dvs. personale
•    dreptul de acces la datele personale care va privesc
•    dreptul de interventie asupra datelor
•    dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale
•    dreptul de opozitie în legatura cu prelucrarea datelor personale furnizate de dvs.
•    dreptul de a va adresa justitiei si/sau autoritatii de supraveghere
•    dreptul sa obtineti de la Farmec, în calitatea sa de operator, la cerere si în mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legislatiei aplicabile, în special a datelor incomplete sau inexacte
•    dreptul sa solicitati si sa obtineti transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legislatiei aplicabile
•    dreptul de a va opune, în mod gratuit si fara nicio justificare, la prelucrarea în scopuri de marketing direct a datelor dvs. personale
Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de e-mail comenzi@chembau.ro
În situatia în care constatati ca unele dintre datele furnizate de dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cât mai curând posibil, pentru a avea posibilitatea sa onoram comenzile dvs. si sa va transmitem eventuale anunturi sau informari privind comenzile respective.

Caracterul secret si utilizarea întrebarilor si comentariilor
Sunt nonconfidentiale si devin proprietatea companiei, putând fi utilizate fara acrodul persoanei care a trimis întrebarea/comentariul.

Prevederi diverse
Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe website-ul www.chembau.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date.
Informatiile de orice natura furnizate de catre dumneavoastra catre Chembau, vor ramâne în proprietatea noastra. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamântul scris al companiei si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de catre dumneavoastra cu privire la comanda fara consimtamântul prealabil scris al companiei Chembau (reprezentata prin S.C. CHEMBAU CHEMIKALIENSRL Romania).

 

  14. Reclamatii

Chembau.ro răspunde în perioada de garanție pentru calitatea produselor vândute. Condițiile de garanție acordate consumatorilor sunt în conformitate cu Legea 449/2003 și O.G. 21/1992.

 

Toate reclamaţiile se vor formula în scris, de îndată ce este practic posibil şi în orice caz, în termen de maxim 48 h de la recepționarea comenzii de către Cumpărător prin contactarea Departamentului Relații Clienți, telefonic la numărul X sau via e-mail pe suport@chembau.ro.

  

Informațiile și actele necesare demarării anchetei interne vor fi puse la dispoziția Chembau.ro în termen de maxim 48 h, în caz contrar reclamația se va închide până la furnizarea informațiilor și actelor solicitate.

 

Reclamaţia trebuie documentată prin punerea la dispoziţie a tuturor datelor relevante privând evenimentul invocat. Reclamantul trebuie să pună la dispoziţia Chembau.ro numărul comenzii/facturii, documentul de transport (NT), motivul reclamaţiei, fotografii (în cazul produselor neconforme/deteriorate) cauzele presupuse a fi condus la reclamaţie, pretenţiile clientului.

 

În soluţionarea reclamaţiei se vor avea în vedere următoarele etape:

- verificarea preluării comenzii și livrării coletului;

- analiză internă.

 

În vederea soluționării reclamației, Chembau.ro poate să decidă:

- remedierea mărfii reclamate pe cheltuiala sa;

- plata contravalorii mărfurilor;

- respingerea reclamației;

 

Nicio reclamație nu va fi luată în calcul dacă marfa a fost modificată sau s-a intervenit în orice fel asupra ei. Prezenta enumerare nu este limitativă.

 

Clientul nu este îndreptățit să solicite daune de interese cu privire la calitatea sau cantitatea mărfurilor achiziționate de la Chembau.ro, dacă nu a respectat procedura de reclamație sus-menționată.

 

Termenul de soluţionare a reclamaţiei va fi de maxim 15 zile calendaristice de la data înregistrării acesteia.

 

15. Promotii si concursuri

Stabilim regulamentele promoțiilor și concursurilor pe care le organizăm. Aceste regulamente sunt aduse la cunoștința eventualilor participanți numai prin intermediul site-ului propriu sau pe paginile oficiale din rețele de socializare Facebook, Google+,Pinterest, Youtube.

De promoții beneficiază doar acele comenzi care respectă întocmai regulile afișate pe site. 

 

În perioada unei campanii de reducere, DISCOUNTURILE NU SE CUMULEAZǍ, se va aplică discountul cu valoarea cea mai mare.

 

Comenzile care conțin vouchere de discount sau valorice nu pot fi cumulate cu alte comenzi!

 

Promoțiile sunt valabile pentru comenzile plasate și ale căror produse au fost adăugate în coșurile de cumpăr&